Passage Lingedijk Tricht (Geldermalsen)

De Lingedijk in Tricht krijgt ter hoogte van de spoorkruising een onderdoorgang. Pouderoyen maakt het ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte. Het conceptplan krijgt zijn definitieve vorm na een participatietraject met omwonenden.

De aanleg van de passage is nodig omdat een derde spoorlijn door Tricht wordt aangelegd. Hierdoor is de gelijkvloerse spoorwegkruising met de Lingedijk niet langer houdbaar. Voor het voet-, fiets- en autoverkeer wordt een onderdoorgang aangelegd, het vrachtverkeer kan gebruik maken van de nieuwe randweg rondom Tricht.

Pouderoyen maakt het ontwerp voor de inrichting van de aangrenzende openbare ruimte. De belangrijkste aspecten zijn de aansluiting op het terras van het naastgelegen restaurant, het realiseren van een verblijfsruimte aan de Linge, en het terugbrengen van parkeerplaatsen.

Middels een collage zijn diverse schetsontwerpen voorgelegd aan bewoners en belanghebbenden. Zij konden door middel van een enquête hun voorkeuren en bezwaren kenbaar maken. De resultaten worden vervolgens gebruikt voor een concept-ontwerp.

Meer informatie?
Dhr. ir. L.A.W (Leander) van Berkel bnt 06 - 22 09 94 94
Landschapsarchitect leander.v.berkel@pouderoyen.nl

Dit project heeft betrekking op de volgende sectoren:Pouderoyen.nl maakt gebruik van cookies. Sluit deze melding